3 redenen om een auto te importeren uit Duitsland

Ontdek waarom er jaarlijks meer dan 200.000 auto’s worden geïmporteerd uit Duitsland. Hier bespreken we de voordelen van het importeren van een auto. Het is ontzettend populair om een auto te importeren uit Duitsland. Echter zijn er nog veel mensen die oud en vertrouwd een auto bij een Nederlandse dealer kopen, omdat zij onbekend zijn met het importeren van een auto. Tegenwoordig is het importeren van een auto erg gemakkelijk en levert dit vele voordelen op. Hieronder bespreken 3 redenen waarom het interessant is om een auto te importeren uit Duitsland.

1. Aanbod
Het aanbod van de aangeboden auto’s in Duitsland is vele malen groter dan in Nederland. De Duitse automarkt is 7 maal groter dan in Nederland wanneer er gekeken wordt naar de aangeboden occasions. Dit grote aanbod is gemakkelijk te vinden via Duitse autosites zoals Mobile.de. Het nadeel bij het kopen van een occasion is dat er vaak compromissen gedaan dienen te worden op de uitvoering. Echter is de kans vele malen groter dat je toch de uitvoering vindt die je zoekt door het grote aanbod in Duitsland.

2. Prijs
Daarnaast is het financieel veel aantrekkelijker om een auto te kopen uit Duitsland. Doordat de prijzen van auto’s daar lager liggen (incl. importkosten meegerekend), is er veel voordeel te behalen. Dit geldt voor auto’s van alle leeftijden, dus voor zowel jonge gebruikte occasions van een paar maanden oud als voor auto’s van 15 jaar oud. Er dient echter wel goed te worden gekeken naar de beste manier om de rest BPM te berekenen, om zo maximaal voordeel te behalen.

3. Luxe uitvoeringen
Nieuwe auto’s worden in Duitsland vaak verkocht in luxere uitvoeringen dan in Nederland. Hierdoor is er het voordeel dat de gemiddelde occasion in Duitsland, veel luxer zijn uitgevoerd dan occasions in Nederland. Extra opties als lederen bekleding en dakraam zijn geen uitzondering bij occasions uit Duitsland.