Hier kan je het beste je tweedehands auto verkopen

Je krijgt een leaseauto van de zaak, je hebt die tweede auto toch niet meer nodig, of je koopt een andere auto en wilt zelf je huidige auto verkopen. En nu? Er zijn verschillende verkoopkanalen waar je jouw tweedehands auto kan verkopen. Zo zijn er makkelijke routes waar je direct online je auto kan verkopen, bij je lokale autodealer langs gaan of je auto bijvoorbeeld zelf via marktplaats verkopen. Hieronder bespreken we de meest voor de hand liggende verkoopkanalen.

Online veilingsites: Laagste prijs, minste werk

Ondertussen kent iedereen de reclames wel van “ikwilvanmijnautoaf.nl” en “wijkopenautos.nl”. Op deze websites kan aan de hand van het kenteken, foto’s en beschrijvingen de auto worden aangeboden. Vervolgens krijgt men binnen een dag een inruilprijs voor de auto. Uit mijn eigen ervaring, krijg je hier de laagste prijs. De geboden prijs is minimaal en bij inname van de auto wordt de auto compleet doorgelicht met de kans de prijs nog verder naar beneden gaat. Als je opzoek bent naar het minste werk om je auto te verkopen, en accepteert dat je een lagere prijs dan marktconform hiervoor terugkrijgt, is het een goede optie.

Autodealer: Minder lage prijs, iets meer werk

Is jouw auto van redelijk tot goede staat, jonger dan 7 jaar en en minder dan 100.000 kilometers? In dat geval kan het interessant zijn om langs de lokale autodealer te gaan. Autodealer’s kunnen een hogere prijs voor auto’s geven die zij zelf kunnen aanbieden in de showroom. In het geval dat de autodealer de auto zelf niet in de showroom kan aanbieden, zal je een vergelijke prijs krijgen zoals bij de online veilingsites omdat zij de auto dan doorverkopen aan een handelaar. Denk je dat jouw auto verkoopbaar is in de autoshowroom, en wil je niet veel werk hebben aan het verkopen van je auto? Dan is het verstandig om eens langs de lokale autodealer te stappen.

Online marktplaats: Hoogste prijs, meest werk

Wil je de hoogste prijs voor je auto, dan zal je jouw auto moeten verkopen via een online marktplaats zoals Marktplaats, SpeurdersAutotrack of Autoscout24. Het is verstandig om eerst een beeld op te bouwen van de waarde van je auto. Via de online veiligsites kan je erachter komen wat de bodemprijs is van je auto. Vergelijk vervolgens de advertenties op marktplaats, hiermee kan je bepalen of de meerprijs het voor jouw waard is om zelf de auto te gaan verkopen. Mijn eigen ervaring was da tik de auto via een autodealer of online veiligsite voor €10.500/€11.000 kon verkopen. Uiteindelijk heb ik de auto voor binnen twee weken voor €12.500 verkocht via marktplaats. Ik vond het de moeite waard voor €1.500 a €2.000 om de auto zelf via marktplaats te verkopen.