Mobile.de BPM berekenen Plugin (BpmBuddy)

  • Post Author:
  • Post Category:Tools

De grootste kostenpost bij het importeren van een auto is vaak de rest BPM die afgedragen dient te worden aan de belastingdienst. De rest BPM kan worden berekend via verschillende methodes zoals aan de hand van de forfaitaire afschrijvingstabel, taxatierapport en koerslijsten. Om uiteindelijk tot een zo laag mogelijk rest BPM bedrag te komen is het interessant om alle drie de methodes tegen elkaar af te wegen. Echter geeft de rest BPM volgens de forfaitaire afschrijftabel een goede indicatie van de maximaal te betalen rest BPM. Deze methode kijkt naar de leeftijd van de auto, brandstof en de co2 uitstoot om de rest BPM te berekenen. Deze methodiek is dus uitermate geschikt voor het bepalen van importkosten over een import auto.

 

Mobile.de Automatisch BPM berekenen
Voor Mobile.de hebben wij een tool ontwikkeld die automatisch de BPM berekend over de advertenties die worden getoond. Mobile.de is de grootste occasionsite van Duitsland met meer dan 700.000 aangeboden auto’s. Gegevens zoals leeftijd, brandstof, co2 uitstoot worden opgehaald om de rest-BPM te berekenen. Vervolgens wordt deze rest-BPM samen met importkosten boven op de vraagprijs opgeteld. Hiermee krijg je direct te zijn wat de aangeboden auto kosten inclusief rest-BPM en importkosten. Alle zoekresultaten worden met BpmBuddy getoond incl. rest-BPM en importkosten zoals in onderstaande afbeelding .

bpmbuddy_zoeken

Wanneer een advertentie op Mobile.de wordt bekeken is de berekening van de rest BPM en de importkosten verder gespecificeerd. Hiermee heb je direct inzicht in de opbouw van de bijkomende kosten bij het importeren van deze specifieke auto. De “info” icoontje tonen meer informatie over het berekende bedrag.