Promovendum autoverzekering Review

Een auto verzekering voor hoger opgeleiden, ik had er nog niet eerder van gehoord toen ik opzoek was naar een nieuwe auto verzekering. Bij het aanschaffen van een elektrische auto ga ik de autoverzekering maar eens onder de loep nemen. Aangezien de cataloguswaarde van een elektrische auto hoger ligt dan een conventionele benzine of diesel auto, stijgde de autoverzekering aanzienlijk. Dit was voor mij de aanleiding om eens verder te kijken naar alternatieve autoverzekeringen.

Mijn zoektocht begon bij Independer, echter vielen de verzekeringsbedragen erg tegen en kwamen de all-risk verzekeringen boven de € 100 uit. Ik schrok erg van deze bedragen aangezien ik destijds met mijn auto rond de € 50 betaalde. Na een tip van een collega, ben ik op de website van Promovendum terecht gekomen. Na het berekenen van de premie, was deze wel 30 tot 40% goedkoper dan de alternatieven op Independer! Op de website van Independer staat dat de verzekering particulier zijn, maar ook zakelijk af te sluiten zijn. Aangezien ik de elektrische auto zakelijk gekocht had, wou ik graag de verzekering op mijn bedrijfsnaam hebben. Na telefonisch contact hebben gehad, was de verzekering zo geregeld.

Ik ben met name positief over de lage premie die Promovendum biedt voor hoger opgeleiden. De klantenservice is goed, waarbij er geen lange wachtrijen zijn en vriendelijk te woord wordt gestaan. Hoe de service is bij schade, kan ik gelukkig nog niks over zeggen, hopelijk houden we dat ook zo.

De conclusie is dat ik dankzij mijn univeritaire achtergrond momenteel € 67 per maand kwijt ben voor een all risk verzekering, waarbij Independer niet lager aan dan € 110 voor een all-risk.