4 redenen om een youngtimer te importeren uit Duitsland

  • Post Author:
  • Post Category:Youngtimer

Ontdek waarom er zoveel ondernemers/ZZP’ers een youngtimer importeren uit Duitsland. Hier bespreken we de voordelen van het importeren van een youngtimer. Het is ontzettend populair om een auto te importeren uit Duitsland. Afgelopen jaar zijn er meer dan 200.000 auto’s geïmporteerd naar Nederland. Veel ondernemers schaffen een youngtimer aan, omdat hier belastingtechnisch financieel erg interessant kan zijn. Over een youngtimer betaald men bijtelling over de dagwaarde, i.p.v. de cataloguswaarde van de auto. Youngtimers zijn daarom populair geworden in Nederland. Het nadeel hiervan is dat mooie youngtimers voor relatief hoge prijzen worden aangeboden in Nederland. Dit maakt het interessant om eens over de grens te kijken naar een youngtimer. Hieronder bespreken 4 redenen waarom het interessant is om een youngtimer te importeren uit Duitsland.

1. Aanbod
Het aanbod van de aangeboden auto’s is vele malen groter dan in Nederland. De Duitse automarkt is 7 maal groter dan in Nederland wanneer er gekeken wordt naar de aangeboden auto’s van Autotrack ten opzichte van Duitse autosites zoals Mobile.de. Het aanbod van mooie youngtimers is daarom ook veel groter dan in Nederland. De kans is veel groter dat je een youngtimer met een lage kilometerstand en een luxe uitvoering vindt door het grote aanbod in Duitsland.

2. Lage rest BPM
Indien een auto geïmporteerd wordt dient er BPM te worden afgedragen op basis van de waarde van de auto of volgens de afschrijftabel van de belastingdienst. Youngtimers zijn 15 jaar oud, waardoor er een zeer lage rest BPM overblijft bij het importeren van een youngtimer. Bij een auto van 17,5 jaar oud hoeft er helemaal geen BPM te worden afgedragen.

3. Prijs
Daarnaast is het financieel veel aantrekkelijker om een youngtimer te kopen uit Duitsland. Doordat de prijzen van auto’s daar lager liggen, valt er veel voordeel te behalen. Dit geldt voor auto’s van alle leeftijden, dus voor zowel jonge gebruikte occasions van een paar maanden oud als voor youngtimers van 15 jaar oud.

4. Luxer uitgevoerd
De auto’s in Duitsland worden verkocht in luxere uitvoeringen dan in Nederland. Hierdoor is er het voordeel dat de gemiddelde youngtimer in Duitsland, veel luxer is uitgevoerd dan aangeboden youngtimers in Nederland. Extra opties als lederen bekleding en dakraam zijn geen uitzondering bij occasions uit Duitsland.