Wel of geen youngtimer verzekering? Wanneer een youngtimer verzekering afsluiten.

  • Post Author:
  • Post Category:Youngtimer

Ontdek wanneer het interessant is om een youngtimer verzekering af te sluiten. Het is niet altijd voordeliger om een youngtimer verzekering af te sluiten. Een youngtimer is een auto met een leeftijd van minimaal 15 jaar oud. Voor ondernemers is het financieel aantrekkelijk om zakelijk een youngtimer te rijden. Indien een auto wordt beschouwd als een youngtimer mag men zakelijk bijtelling rekenen over de dagwaarde van de auto i.p.v. cataloguswaarde. Hierdoor is zullen de maandelijkse kosten veel lager uitvallen t.o.v. van een auto die jonger is dan 15 jaar. Echter kan de dagwaarde van een auto met een youngtimer status hoger zijn dan een auto die jonger is zonder youngtimer status. Verzekeraars hebben hierop ingespeeld en bieden speciale youngtimer verzekeringen. Maar wanneer is een youngtimer verzekering interessant? In dit artikel geven we tips om een goede afweging te kunnen maken om een youngtimer te verzekeren.

Voorwaarden youngtimer verzekering

Over het algemeen is een youngtimer verzekering duurder dan een normale verzekering omdat de verzekerde waarde hoger is dan de dagwaarde van de auto. Daarom dient men de afweging te maken of de meerprijs van een youngtimer verzekering opweegt tegen de waarde die wordt uitgekeerd bij een youngtimer verzekering. Daarnaast hebben youngtimer verzekering vaak bepaalde voorwaarden waar men rekening mee moet houden:

  • De auto is minstens 15 jaar oud en maximaal 25 jaar oud.
  • De auto wordt gebruikt voor hobbymatig gebruikt of voor woon-werk verkeer
  • Je hebt naast de youngtimer ook een andere auto voor dagelijks gebruik
  • Maximaal aantal kilometers die ermee worden gereden
  • Minimale taxatiewaarde van auto

Verschillende dekkingen youngtimer verzekering

Daarnaast kan een youngtimer verzekering in de varianten WA, WA+ Beperkt Casco en All-Risk worden verzekerd. Bij een WA verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je toebrengt aan anderen. Bij een WA+ Beperkt Casco ben je ook verzekerd tegen ruitschade, brand, storm en natuur en diefstal en inbraak. Met een All-Risk verzekering ben je ook verzekerd tegen schade die je zelf veroorzaakt bij een aanrijding en vandalisme. De prijzen tussen deze varianten kunnen erg verschillen. Neem de verschillende varianten mee om deze onderling te vergelijken.

Schadevrije jaren youngtimer verzekering

Het schade vrije jaren die zijn opgebouwd  bouw je korting op volgens een bonus-malus-ladder. Hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting je opbouwd. Indien je geen schade vrije jaren hebt, kan het erg prijzig zijn om een auto tegen de dagwaarde te verzekeren.

Vergelijk de verzekering op de genoemde gebieden goed met elkaar. Kijk goed naar de verschillen in de voorwaarden van een normale verzekering en een normale verzekering. Hoe groot is het prijsverschil tussen een normale en youngtimer verzekering? Weegt dit verschil op tegen risico dat je loopt t.o.v. het nemen van een normale autoverzekering? Kijk op Independer om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken.