Youngtimer dagwaarde bepalen

  • Post Author:
  • Post Category:Youngtimer

Voor ondernemers kan het erg interessant zijn om een youngtimer te rijden. Youngtimers zijn auto’s die ouder zijn dan 15 jaar. Over deze auto’s hoeft maar 35% bijtelling over de dagwaarde betaald te worden. Deze dagwaarde dien je zowel bij de verzekering op te geven, en dient opgegeven te worden voor de eigen administratie om de bijtelling elk jaar te bepalen. Hoe kan de dagwaarde van de youngtimer bepaald worden?

ANWB/BOVAG Koerslijst

De waarde van de youngtimer kan bepaald worden aan de hand van de ANWB/BOVAG koerslijsten. Hou er echter rekening mee dat de ANWB koerslijst vaak tot 15 jaar terug loopt. Daarnaast worden er vaak youngtimers gekocht die in een goede staat zijn (lage kilometers en/of goede optische staat). De waarde van z’on youngtimer in een goede staat is vaak hoger dan de koerslijsten aangeven.

Marktplaats/Autotrack advertenties

Middels advertenties op Marktplaats en Autotrack kunnen vergelijkbare auto’s worden gevonden om de waarde aan te tonen van de youngtimer. Dit is een eenvoudige en voordelige methode om de dagwaarde van de auto te onderbouwen.

Taxatie

De dagwaarde van de youngtimer kan ook bepaald worden aan de hand van een taxatie. Dit is de meest uitgebreide variant om tot de dagwaarde van de youngtimer te komen.Er zijn door het hele land verschillende taxatiebedrijven die een youngtimer kunnen taxeren. Vaak worden youngtimer onderverzekerd, waarbij de uitbetaling bij schade tot een lager bedrag kan leiden dan de