Elektrische auto importeren uit Duitsland

Elektrische auto’s zijn niet meer van het straatbeeld weg te denken. Het rijden hiervan wordt elk jaar steeds populairder. Veel potentiële kopers van een elektrische auto beperken zich tot de Nederlandse grenzen het zoeken van een elektrische auto. Echter kan het zeker lonen om voor het kopen van een elektrische auto een kijkje te nemen bij onze oosterburen. 

Door de lagere bijtelling op een elektrische auto is het veel voordeliger rijden dan een benzine of diesel auto. Echter wordt het voordeel steeds minder door de hogere bijtelling. Hierdoor is interessant om een elektrische occasion aan te schaffen met een lagere bijtelling (2019 4% bijtelling, 2020 8% bijtelling, 2021 12% bijtelling). Door de populariteit van deze occasions liggen de prijzen in Nederland relatief hoog, en is het aanbod schaars. Het kan daarom interessant zijn om een kijkje bij onze Duitse buren te nemen voor een elektrische auto. Hieronder de voordelen van het importeren van een elektrische auto uit Duitsland.

Geen BPM

De grootste kosten bij het importeren van een auto uit Duitsland is normaliter de BPM. Bij het importeren van een benzine of diesel auto dient men de rest-BPM af te dragen. Deze zit normal gesproken in de nieuwprijs van een auto verwerkt. Echter wordt er geen BPM geheven over volledig elektrische auto’s. Hierdoor hoeft er geen BPM te worden afgedragen bij het importeren van een elektrische auto.

Grood aanbod

Het aanbod kwa elektrische auto’s is in Duitsland veel grotere. De zakelijke voordelen die in Nederland momenteel gelden omtrent bijtelling, zijn niet in Duitsland van toepassing. De kans dat je de uitvoering vind waar jij opzoek naar bent is vele malen groter. Klik hier voor de grooste Duitse auto websites.

Lagere aanschafprijs

De aanschafprijs zijn van elektrische auto’s ook lager dan in Nederland. Dit loopt op in de duizenden euro’s. De kosten de erbovenop komen zijn rond de paar honderd euro. Klik hier voor een specificatie overzicht van de kosten bij het importeren van een auto.

Bijtelling elektrische occasions’s

Voor elektrische auto’s uit 2019 hoeft men maar 4% bijtelling over te betalen (tot 50.000 euro), waarbij 22% bijtelling over het bedrag daarboven. Voor elektrische auto’s uit 2020 dient 8% bijtelling te worden betaald (tot 45.000 euro), waarbij 22% bijtelling over het bedrag daarboven. Voor elektrische auto’s uit 2021 dient 12% bijtelling te worden betaald (tot 40.000 euro), waarbij 22% bijtelling over het bedrag daarboven.