7 tips voor zoeken van auto’s van Mobile.de

Gebruik deze handige tips voor het zoeken van een import auto op Mobile.de. Zorg dat je voorbereidt bent voor het vinden van een import auto. Een auto kopen in Duitsland is niet moeilijk, maar voor het vinden van dé auto voor dé juiste prijs kan je beter voorbereidt beginnen. Mobile.de is van alle zoekmachines voor het vinden van auto uit Duitsland de grootste zoekmachine. Tegenwoordig worden hier meer dan 900.000 auto’s aangeboden, dit zijn er meer dan 4x zoveel als op Autotrack. Maar hoe vind je nou de juiste auto? Hieronder hebben wij een aantal tips waarmee je maximale uit Mobile.de kan halen.   

1. Taal instellen

mobile.de-taal-instellen

Stel de taal van Mobile.de in op Nederlands. Links bovenin kan je de taal van de website selecteren. Hiermee wordt de website in het Nederlands getoond, en is het een stuk makkelijk te lezen dan in het Duitsland 😉

2. Regionaal zoeken

Voordat je tot aanschaf overgaat van een auto, raden wij aan om eerste de auto te bezichtigen en een proefrit te maken. Hiervoor is het handig om auto’s in de buurt te spotten. Klik op “Uitgebreid zoeken” en scrol naar het kopje “Regionaal zoeken”. Vul vervolgens hier je postcode in, en de gewenste afstand van de aangeboden auto’s. Alle zoekresultaten zullen nu worden getoond binnen de gewenste afstand.

3. Voertuigopties

Om de zoekresultaten te verfijnen kan je de opties aanvinken die jij in je auto wilt hebben. Let hierbij wel op, wanneer je teveel opties aankruist kunnen de zoekresultaten teveel worden ingeperkt. Klik hier met name de opties aan die sowieso op de auto moeten zitten, en lastig achteraf in te bouwen zijn. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Xenon verlichting.

4. Voertuighistorie

mobile.de-voertuighistorie

Helaas hebben ze in Duitsland geen Nationale Autopas (NAP) zoals in Nederland, om te controleren of de kilometerstand logisch is. Hierdoor komt het in Duitsland vaker voor dat de kilometerstand van een auto niet klopt, als in Nederland. Wij raden daarom aan om altijd een auto te kopen met een volledig aantoonbare onderhoudshistorie. Selecteer deze optie, en alle zoekresultaten worden getoond met auto’s die een volledige onderhoudshistorie hebben.

5. Aanbieder

mobile.de-aanbieder

Naast het selecteren van auto’s met een volledige onderhoudshistorie, kan je instellen van wat voor aanbieders de auto’s worden getoond. Hierin wordt onderscheidt gemaakt tussen autodealers, autobedrijven en particulieren. Selecteer hier bijvoorbeeld auto dealers, indien jij je auto wilt kopen bij een merkdealer.

6. Zoekresultaten opslaan

mobile.de-zoekresultaten-opslaan

Bewaar eenvoudig je zoekresultaten, om altijd up-to-date te zijn van de laatste aangeboden auto’s binnen jouw zoekopdracht. Hiermee zul je de laatst aangeboden auto’s niet mee missen.

7. Advertenties tonen incl. BPM en importkosten

Helaas worden alle advertenties getoond voor de prijzen waarvoor de auto’s in Duitsland te koop staan. Bij het importeren van een auto dient er ook rest-BPM en importkosten te worden betaald. Gelukkig hebben wij hier een Google Chrome Extension voor ontwikkeld genaamd Bpmbuddy. Na het installeren van deze plugin worden alle advertenties op Mobile.de getoond incl. BPM en importkosten. Hiermee weet je direct hoeveel je onder aan de streep kwijt bent.

mobile.de-bpmbuddy
Advertentie incl. BPM en importkosten (BpmBuddy)
Advertentie zonder BpmBuddy